T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şehit Ersin Yıldırım Ortaokulu

PANDEMİ DÖNEMİNDE ZAMAN YÖNETİMİ

Sevgili öğrenciler,

Bildiğimiz üzere tüm dünyanın da etkisi altında olduğu bir süreçten geçmekteyiz. Uzmanlar bu süreci pandemi olarak adlandırıyor. Bu süreçte maske, mesafe ve hijyene uyarak sağlıklı şekilde atlatmamız ise oldukça önemli. Mesafeden kaynaklı çoğumuz süreci evde geçiriyoruz. Peki evde zamanı nasıl yönetiyoruz? Zamanımızı etkili ve keyifli nasıl yönetmeliyiz? Biraz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle herkesin olduğu gibi sizlerin de günlük rutinleri değişti. Panik olunacak bir durum yok ve unutmayın bu size özel değil. Sakin ve pozitif bir tutum edinin. Zamanı keyifle ve verimli yönetebilmek için önemli bir noktadır. Aşağıdaki tavsiyelere uyduğunuz takdirde çoğu şey sizin avantajınıza olacaktır.

1)      Zamanı kaliteli yönetmeniz için bir çizelge yapmalısınız. Uyanma saatiniz, dersleriniz, aktiviteleriniz çizelgede olmalı. Okula gitmiyor olabiliriz ancak okul evimizde değil mi? Bunun için okul saatinde uyanmalı, özenli giyinmeli ve kahvaltımızı yaparak ders başına geçmeliyiz.

2)      Zamanı planlayın. O gün içinde yapmanız gerekenleri önem sırasına göre maddeler halinde yazın ve göz önünde bulundurun.

3)      Öğrencilik rolünüze sahip çıkın. Sürekli evde vakit geçirmekten sorumluluklarınızı göz ardı etmeyin. Eğitim uzaktan da olsa derslerinize vaktinde aktif şekilde katılın, bir öğrenci olarak derslerinizi verimli hale getirmek için çabalayın.

4)      Sosyal mecralarda zamanınızı kontrollü harcamalısınız. Harcadığınız zamanı daha çok eğitsel içeriklere odaklanarak geçirmelisiniz.

5)      Kitap okumak, sosyal aktiviteler( gerekli önlemleri alarak) için mutlaka kendinize vakit ayırmalısınız.

6)      Düzenli bir uyku saati oluşturmalısınız. Tüm planlamalarınızda verimli ve etkin olmak için düzenli uyku şarttır.

Unutmayalım zamanı iyi yönetenler yaşamını başarılarla süsleyenlerdir.

                                                                                               Kübra KOÇ

                                                                                                                                 Psikolojik Danışman 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.10.2020 - Güncelleme: 05.10.2020 11:13 - Görüntülenme: 1770
  Beğen | 0  kişi beğendi